Matematik

Funktioner

09. november 2012 af Blaugrana1 (Slettet)

Ved ikke hvorfor men jeg kan ikke få min udregning til at passe med facit. Bruger denne formel: y2-y1/x2-x1

Opgaven lyder:

Bestem forskriften for P (-2,1) og Q (3,2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formlen er formlen for hældningskoefficienten a . Benyt parenteser

a = (y2-y1) / (x2-x1)

Vær omhyggelig med fortegnene.

a = (2 - 1) / (3 - (-2)) = ...


Svar #2
09. november 2012 af Blaugrana1 (Slettet)

Tak, men er stadig helt blank når det kommer til min bogs facit. Min bog skriver at facit er f(x)=-1,8x+7,4


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din bogs facit har intet med den opgave at gøre, som du beskriver i #0.

Måske der skal stå P(-2,11) ? Altså 11 i stedet for 1, som 2.-koordinaten for P?


Svar #4
09. november 2012 af Blaugrana1 (Slettet)

Mærkeligt... Skriver lige opgaven ordret...

Øvelse 265

a) Om en lineær funktion f(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(-2,11) og Q(3,2). Bestem en forskrift for f(x)

b) Om en lineær funktion g(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q(6,12). Bestem g(7) og g(4)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår jo så netop af a), at du har lavet tastefejl i #0, præcist som jeg formodede i #3.
Når man har bestemt hældningskoefficienten a, finder man konstanten b ved at benytte et af de to punkter.

For b) er det helt samme fremgangsmåde som for a). Når man har bestemt forskriften for g(x), kan man så beregne g(7) og g(4) .


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.