Matematik

Centrum og radius!

11. november 2012 af Halloej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg er gået i stå..

Opgaven lyder:


Bestem centrum og radius for nedenstående cirkler:


1 = x2 + y2 – 4y = 1

2 = x2 + 4x + 12 = 6y - y2

3 = 1/2 x2 + 1/2 y2 – 4x + 6y =6

4 = 16 x2 + 16y2 – 16x + 24y + 9 = 0


Håber der er nogen der kan hjælp??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af hbhans (Slettet)

Cirklens ligning lyder :  (x-a)2 + (y-b)2 = r2, hvor (a,b) er centrum og r er radius.

Det gælder derfor om at omskrive eksemplerne til denne form.

fx 1)      x2 + y2 - 4y =1.

             y2 - 4y = y2 -4y +4 - 4 = (y - 2)2  - 4, som indsættes i ligningen

            (x-0)2 + (y-2)2 - 4 = 1  eller  (x-0)2 + (y-2)2 = 5

            Centrum (0,2) radius √5


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Hvordan gør man med 4?


Skriv et svar til: Centrum og radius!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.