Matematik

Bestemt forskrift for g

20. september 2005 af MrJonas (Slettet)
Funktionen f er givetved f(x) = x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2) = 1.

Bestemt forskriften for g..

Kan ikke finde ud af hvordan jeg gør... hjælp mig

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

At f og g er omvendt proportionale betyder, at

f(x)*g(x) = k,

hvor k er en reel konstant. Der gælder altså, at

g(x) = k/x^2,

og for at bestemme k, bruger du at g(2) = 1.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Nå ja, bemærk at g : R\\{0} --> R.

Svar #3
20. september 2005 af MrJonas (Slettet)

okay, forstår kun halvt af det hvad du skriver, kan jeg få dig til at løse opgaven? Så kan det være jeg kan forstå det... g(2) = 1/2^2 , gir det så 1/4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Vi ved, at

g(x) = k/x^2,

så altså er

g(2) = k/2^2 = k/4.

Men g(2) = 1, så

1 = k/4 => k = 4.

Svar #5
20. september 2005 af MrJonas (Slettet)

Er k bare 4? kom jeg lige frem til tror jeg

Svar #6
20. september 2005 af MrJonas (Slettet)

hov, havde ik set dit svar

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja, det var jo lige det jeg viste dig i #4.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Lol; vi stopper vist her, inden det bliver underligt!

Skriv et svar til: Bestemt forskrift for g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.