Kemi

Oxidationstal - hvor kan jeg finde dem?

13. november 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der ved, hvor henne man kan finde/se oxidationstallet for forskellige stoffer? Skal bl.a. vide oxidationstallet for mangan, Mn...

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2012 af Dontblame (Slettet)

Du skal kigge på reaktionen, og dens ladninger.

Fx:

 

MnO4 -

 

Her har O oxidations tallet -II, der er 4 af O, så må Mn have oxidationstallet +VII (+7), da den samlede ladning skal være - 1

 


Svar #2
13. november 2012 af Solvejens (Slettet)


Svar #3
13. november 2012 af Solvejens (Slettet)

# 1

Hvorfra ved du, at oxygen har oxidationstallet  - 2 ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

#3 det er en regel. 

Hvis du kigger i afsnittet om redoxreaktioner i din kemibog, kan du finde nogen af atomernes oxidationstal.

Ellers kig her: http://www.natlex.dk/redox.html 


Svar #5
13. november 2012 af Solvejens (Slettet)

# 4

Jeg synes ikke, jeg kan finde noget om oxidationstal i min bog. Den er mangelfuld på mange måder. Men har da luret lidt på nettet...

Hvis jeg har MnO42- er det så ikke korrekt, at oxidationstallet for Mn= +6, fordi oxygens OT= – 2 ((dvs. 4 • ( - 2)= - 8)), og fordi den samlede ladning skal være – 2, må OT for Mn være 6.


Svar #6
13. november 2012 af Solvejens (Slettet)

... eller er jeg helt ude i hampen?! :-/


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Det er fuldstændig korrekt :) 

Husk dog, at angivelsen af oxidationstal skal være med romertal. Og husk + og -. 


Skriv et svar til: Oxidationstal - hvor kan jeg finde dem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.