Matematik

Simpel ligning

14. november 2012 af Dontblame (Slettet) - Niveau: A-niveau

x-2/x^3=0, er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning?


Svar #1
14. november 2012 af Dontblame (Slettet)

selvfølgelig x-(2/x^3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Gang ligningen med x^3:  x*x^3-2*x^3/x^3 = x^4-2 = 0

Så har du 4 rødder(2 komplekse) kan du se hvad de er nu?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2012 af mathon

 

          x  -  (2/x3) = 0         x≠0

         x4 - 2 = 0

         (x2)2 - (√(2))2 = 0

         (x2 + √(2)) • (x2 - √(2)) = 0

        
            x = 4√(2)•i     x = -4√(2)•i

            x = 4√(2)       x = -4√(2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2012 af mette48 (Slettet)

x-2/x^3=0                  x≠0   ganger med x3 på begge sider

x4-2=0                        lægger 2 til

x4=2                            uddrager rod

x = ± 4√2   samt x = ± i *4√2


Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.