Matematik

proportionel funktion?

16. november 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Hva vil det sige at en funktion er proportional? betyder det at den er stigende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af SuneChr

f(x) = a·x

a > 0   f er stigende

a < 0   f er faldende    


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2012 af peter lind

At y er proporttional med x betyder at y = a*x. Om funktionen er voksende eller aftagende er afhængig af fortegnet af a


Svar #3
16. november 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

altså fx f(x)=2x+5... er den så ikke proportional?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2012 af peter lind

nej på grund af konstanten 5


Svar #5
16. november 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Ok, nu har jeg forstået det... 

 

Mange tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Man kan undersøge om en funktion er ligefrem proportional på to måder:

1) grafen er en ret linje, som går gennem punktet (0,0)

2) y/x=a (en konstant) for alle talpar. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2012 af SuneChr

# 6   

1)  y-aksen er også en ret linje, der går igennem (0 ; 0)

2)  Linjen går gennem (0 ; 0) .  Er da   0/= a      ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Det er et godt spørgsmål. Men nu er en sammenhæng, der er defineret som en ligefrem proportionalitet defineret som

y=a*x, a≠0. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så er det jo netop ikke tilstrækkeligt, at grafen er en ret linie, som går gennem punktet (0,0), som netop NONSPECIFICATA er inde på i #7.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Beklager. Det er også rigtigt. Men det er altså det, der står i min lærebog :/ 


Skriv et svar til: proportionel funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.