Matematik

identifikation af funktions graf??

17. november 2012 af luccasophiestar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens :)

Jeg har fået stillet denne opgave:
To funktioner f og g er givet ved
f (x)= 4⋅0,5^x og g(x)= 4⋅ 2^x .
På figuren ses graferne for f og g. (Den ene går nedad, den anden går op ad) Gør rede for, hvilken graf der hører til hvilken funktion.

Hvad skal jeg se på, når jeg skal forklare hvilken graf der hører til hvilken funktion?

/Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af mathon

alment
                f(x) = b·ax

                                  0<a<1 og b>0     f(x) er aftagende for ∀x

                                  a>1 og b>0         f(x) er voksende for ∀x


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at en eksponentialfunktion b·ax (med b > 0) er aftagende, når 0 < a < 1,
og den er voksende, når a > 1.


Svar #3
17. november 2012 af luccasophiestar (Slettet)

ja, jeg tror det er hvad jeg har formuleret her nedenunder.. lyder det rigtigt? (se vedhæftede skærmbillede)

Vedhæftet fil:katrine.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

"en faldning i grafen" er hjemmestrikket sprog. Man taler her om, at den ene funktion er voksende, mens den anden funktion er aftagende.


Svar #5
17. november 2012 af luccasophiestar (Slettet)

jepsi, det har du så sandelig ret i. tak skal I have!


Skriv et svar til: identifikation af funktions graf??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.