Kemi

hjælp med kemisk proces - ligevægtkonstanterne

18. november 2012 af smukkedukkee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave 7
Ved besvarelse af følgende spørgsmål udnyttes, at ligevægtskonstanten for en sammensat
kemisk proces er produktet af ligevægtskonstanterne for de indgående delprocesser.
Følgende ligevægtskonstant er kendt fra litteraturen
Cr(OH)3 + 3H+ ? Cr3+ + 3H2O                                                         (1) K1 = 3•1013
a) Bestem ud fra denne ligning og vands autoprotolysekonstant
H2O ? H+ + OH-                                                                                  (2) Kv = 1•10-14
Cr(OH)3’s opløselighedsprodukt efter ligningen
Cr(OH)3 ? Cr3+ + 3OH- (3)
b) Beregn Cr(OH)3’s opløselighed ved pH 7.
c) Ligevægtskonstanten for følgende anden ligevægt er også kendt
Cr(OH)3 + H2O ? [Cr(OH)4]- + H+ (6) K6 = 3•10-15
Opstil ligevægtsligningen for dannelse af komplekset [Cr(OH)4]- ud fra Cr3+ og OH-. Bestem
ligevægtskonstanten ved hjælp af ligningerne ovenfor (eller fra det fundne opløselighedsprodukt for
Cr(OH)3) og vands autoprotolysekonstant.
.


Skriv et svar til: hjælp med kemisk proces - ligevægtkonstanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.