Matematik

Hjælp til at differentiere

18. november 2012 af kim19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

 

Hvordan differentierer jeg denne

C^(1-x) -1

 

Jeg har fået at vide den skal give -C^(1-x) * ln(c)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af mathon

 

                 C1-x · ln(C)        er korrekt

 


Svar #2
18. november 2012 af kim19 (Slettet)

Hvordan får du det ?

og skal der ikke et minus foran ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af mathon

fra din matematikbog ved du,

              ax = eln(a)·x     a>0 somdifferentieres som sammensat funktion   

              (ax) ' = (eln(a)·x) ' = eln(a)·x · ln(a) = ax·ln(a)
 

 kort
              (ax) ' = ln(a)·ax      som er basisviden, som skal kunne anvendes      

 

specifikt
              (C1-x -1) ' = ln(C)·C1-x·(-1) = -ln(C)·C1-x


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af mathon

#1


 

                 -C1-x · ln(C)        er korrekt

 


Skriv et svar til: Hjælp til at differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.