Matematik

parallel enhedsvektor

18. november 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :) 

jeg har fået en opgave om vektorer, som jeg ikke finder ud af.

i et koordinatsystem har jeg linjen med punkterne: (6,5) og (14,-3)

jeg skal finde den parallele enhedsvektor. hvordan skal jeg gøre dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

v = (14, -3) - (5,5)  dividere dette med længden af v


Svar #2
18. november 2012 af alicedrips (Slettet)

jeg har fundet vektoren, sum er: (4,3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af SuneChr

A = (14 ; - 3)   B = (6 ; 5)

AB = (- 8 ; 8)

AB/|AB| = (- 8 ; 8) / (8√2) = (- (√2)/2 ; (√2)/2 ) 


Svar #4
18. november 2012 af alicedrips (Slettet)

hvor får du 2 tallene fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2012 af SuneChr

8/√(64 + 64)  =  8/(8√2)  = 1/√2  =  (√2)/2


Svar #6
18. november 2012 af alicedrips (Slettet)

okey takk for hjælpen ! :D


Skriv et svar til: parallel enhedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.