Kemi

Hvordan beregner man opløselighed!??? Første hjælp tak :(!!!

18. november 2012 af Jackobi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Det dannede bundfald af BaSO4 opløses ikke ved behandling med 4 M HCL.

Hvad er opløseligheden af BaSO4 i rent vand?

Beregn opløseligheden af BaSO4 i 4 M HCl?

 

Er der nogen, som både har tid og er gode til kemi - give forklaring og det der følger heraf, der gider at vise, hvordan jeg kan beregne det ovenstående.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2012 af mathon

       hvis et bundfald af BaSO4 i vand ikke påvirkes ved tilsætning af 4 M HCl,
       er opløseligehden af BaSO4 i 4 M HCl = opløsligehden af BaSO4 i vand,
som er

       1,3 mg BaSO4 pr L opløsning

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2012 af Mundia (Slettet)

Hvordan vides det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2012 af mathon

oplysningen    

         1,3 mg BaSO4 pr L opløsning ved 20ºC

         kan findes i et kemiskDATAværk


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. november 2012 af mathon

SORRY

oplysningen    

         1,3 mg Ba-ion pr L opløsning ved 20ºC          Ba udgør 58,84% af BaSO4

         kan findes i et kemiskDATAværk

hvoraf

         (1,3 mg / 0,5884) = 2,021 mg BaSO4

dvs
         2,021 mg BaSO4 pr L opløsning ved 20ºC


          

i rimelig overensstemmelse med
                                         Ksp = 1,1·10-10 M2      med den molære ionopløselighed s

                                         s2 = Ksp = 1,1·10-10 M2

                                                       s = (1,1·10-10 M2)½ = 1,05·10-5 M
som giver
                                         m/V = (1,05·10-5 mol/L)·(233,40 g/mol) = 0,0024 g/L = 2,4 mg/L

 

 


Skriv et svar til: Hvordan beregner man opløselighed!??? Første hjælp tak :(!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.