Matematik

f´(x) bestemt ud fra graf.

20. november 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser grafen for en funktion f(x)


a) Løs ved hjælp af grafen hver af ligningerne  f´(x) = 0 og f´(x) = 1
  Brug gerne bilaget som en del af forklaringen.

Nu kan jeg ikke lige lægge den op på forummet. Men grafen viser en parabel. Hvor a>0 b<0 og c= -2

Udover altså (0,-2) går parablen ikke gennem nogle nævneværdige punkter. dog ligger rødderne tæt på -3 og 5. 

Jeg skal uden hjælpemidler altså funde f´(x) = 0 og f´(x) = 1. Hvordan griber jeg den an? 

Jeg kan se at toppunktet er meget tæt på at være i (1-2,5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af cul8r (Slettet)

Hvilken figur er det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af cul8r (Slettet)

Undskyld, der havde jeg vist ikke lige fået læst hele spørgsmålet igennem, men f'(x)=0 er bare de steder, hvor hældningen på tangenten til grafen er nul, altså hvor grafen vender fra fx. at være voksende til at være aftagende.


Svar #3
20. november 2012 af Apaas (Slettet)

@cul8r

 

Ja det er jeg med på, også derfor jeg nævner at toppunktet ligger MEGET tæt på (1;2,5)

Men jeg skal jo også regne f´(x) = 1 og det er knap så nemt bare ved at kigge på grafen. så spørgsmålet er om jeg kan regne det ud, ud fra det oplyste ?


Skriv et svar til: f´(x) bestemt ud fra graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.