Matematik

HJÆLP! Emneopgave til i morgen! nogen der har sådan en?

20. november 2012 af Mickie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Du skal i denne del løse følgende opgave:

Antag at omkostningerne som funktion af varemængden er bestemt ved forskriften

     264+3,03x-0,006^2+0,00002x^3,x>0

a). Undersøg f(x) med hensyn til monotoniforhold og vendetangenter. Giv en fortolkning af resultaterne og tegn grafen i et passende koordinatsystem.

b). Bestem regneforskriften for de samlede enhedsomkostninger (gennemsnitsomkostningerne (SE)) og bestem nogle støttepunkter.
SE =  g(x) = f(x)/x
Tegn g(x) i et koordinatsystem lige under f(x)’s graf og giv en fortolkning af g(x)

c). Bestem regneforskriften for de variable enhedsomkostninger (gennemsnitsomkostningerne uden faste omkostninger (VE)) og toppunktet for grafen.

SE = h(x) and h(x) = (f(x)-f(0))/x

Tegn h(x) i samme koordinatsystem som g(x). Giv en fortolkning af h(x).

d). Bestem regneforskriften for grænseomkostningerne (GO).

GO=k(x)=f'(x)

Bestem grænseomkostningerne for nogle udvalgte x-værdier. Tegn k(x) i samme koordinatsystem som g(x) og giv en fortolkning af k(x).

Vedhæftet fil: Emneopgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af aatgsue (Slettet)

Du har travlt :-)
Jeg tror det er nemmere hvis du stiller 2-3 spørgsmål af gangen og kommer med dit eget bud på hvordan opgaven kan løses.


Skriv et svar til: HJÆLP! Emneopgave til i morgen! nogen der har sådan en?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.