Fysik

Enheder

20. november 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har en opgave for, som jeg er har regnet, men jeg er ikke helt sikker på enhederne:

NCs=8.8•1012kerner

T½=30.17år

Først skal jeg beregne henfaldskonstanten:

K=ln(2)/ln(30.17)=0.203år -1

Nu skal aktiviteten beregnes:

A=K•N=0.203år -1•8.8•1012=1.79•1012 kBq

Er enhederne rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af peter lind

Nej. Din udregning giver antal henfald pr. år


Svar #2
20. november 2012 af mimok (Slettet)

Det tænkte jeg nok. Hvad skal enheden så være ved halveringskonstanten, hvis jeg vil have det i Bq? Og så må aktiviteten være henfald pr. år


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2012 af mathon

 

     k = ln(2)/ln(30.17) = 0.203457år -1 = 6,4473·10-9 s-1

       A = k•N = (6,4473·10-9 s-1) • (8.8•1012) = 56736,3 s-1 = 56736,3 Bq 56,7 kBq


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.