Matematik

Funktioner

20. november 2012 af Lalaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig med nedeståede opgave ?

Determine the derivatives of the following functions. Indicate the rules that you apply.
f(x)=sinx cos x
g(x)= ex lnx
h(x)=(x2+kvadrarod1+x)2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier hver funktion. Benyt regler for differentiation af et produkt af to funktioner og for differentiation af en sammensat funktion.

Måske menes der

h(x) = ( x2 + √(1+x) )2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 f(x) = sinx • cosx               

 f '(x) =(sinx • cosx)' =  (sinx)' • cosx + sinx • (cosx)'    produktreglen

 g(x) = ex • lnx = eln(x^x) = xx

 g '(x) =(ex • lnx)' = ex lnx • (x • lnx)' = ex lnx (1 • lnx + x • 1/x) = xx (lnx + 1)   sammensat funktion og produktreglen

 h(x) = (x2 + √(1+x))2

 h '(x) =( (x2 + √(1+x))2 )' = 2 • (x2 + √(1+x)) • (x2 + √(1+x))' = 2 • (x2 + √(1+x)) • (2x + 1/(2•√(1+x)))  sammensat funktion og sumreglen


Svar #3
20. november 2012 af Lalaaa (Slettet)

Altså skal jeg beregne videre på det du gar skrevet felicity ?. Jeg forstår det seriøst ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

ja , jeg glemte at færdiggøre f '(x)

      f '(x) = (sinx)' • cosx + sinx • (cosx)' = ..                   husk at bruge produktreglen her

 

 husk

 Produktreglen er givet ved

     (f(x) · g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

Reglen om sammensatte funktioner er givet ved

     (f(g(x))' = f '(g(x)) · g'(x)

Sumreglen er givet ved

     (f+g) '(x) = f '(x) + g '(x)


Svar #5
20. november 2012 af Lalaaa (Slettet)

Hvordan skal jeg færdiggøre f'(x)? . Altså mht produktreglen ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) = sin(x)·cos(x) kan også differentieres ved at benytte reglen for differentiation af en sammensat funktion:

f(x) = sin(x)·cos(x) = (1/2)·sin(2x) , så

f '(x) = (1/2)·cos(2x)·2 = cos(2x) = cos2(x) - sin2(x)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.