Kemi

beregn alkoholprocent

21. november 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg sidder med en kemirapport som jeg ikke lige kan finde ud af. Formålet med forsøget er at fremstille alkohol og bestemme alkoholprocenten. Der er her jeg har problemet, jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg bestemmer alkoholprocenten. Jeg har disse data.

2CH3CH2OH:

m = 9,45 g

M = 45,06844 g/mol

n = 0,22676664 g

 

2CO2:

m = 8,98 g

M = 43,01 g/mol

n = 0,,22676664 g

 

og

Masse af kolbe og indhold før = 326,04g

Masse af kolbe og indhold efter = 316,06g

 

Er der nogen der kan foraklre mig hvad jeg skal gøre, og hvorfor? (:

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2012 af mathon

forsøget er formentlig gæring af glucose

               
                                           gær
                    C6H12O6 (aq)    --->  2 C2H5OH (aq)   +  2 CO2 (g)

                         1 mol                    2 mol                   2 mol

                                                  2•(46,07 g)           2•(44,01 g) 

                                                   92,14 g                 88,02 g

                                                      x                       9,98 g


         forholdsberegning
                                                        x             9,98
                                                  ---------- =   -------- = 0,113383
                                                  92,14 g        88,02


                                                     x = 0,113383 • (92,14 g) = 10,45 g

 

       ud af ((10,45 g) + (9,98 g)) er der dannet (10,45 g) C2H5OH
 

       masse% = ((10,45 g) / (20,43 g)) • 100% = 51,2%
                                                  


Svar #2
23. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

Hej Mathon, tak for svar - der er bare nogen ting jeg ikke forstår i dit indlæg.

Jeg ved, at der er 9,45 g ethanol i min blanding og hvordan finder jeg så alkoholprocenten? Jeg er ikke helt med på hvordan du har fundet de tal.

Jeg har fundet mængden at ethanol ved først at bruge massetabet af Co2 og derfra regne mig til mængden af ethanol. men det er jo gram, og hvordan bestemmer man så alkoholprocenten?


Skriv et svar til: beregn alkoholprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.