Matematik

Eksponentiel funktion

21. november 2012 af relle16 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og er igang med en matematikaflevering og stødte på denne opgave. Jeg kan umiddelbart ikke se mig frem til en løsning, så håber der er nogen der måske kunne hjælpe :)

 

En eksponentiel funktion opfylder, at når x vokser med 3, vokser y med 25 %. Bestem fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Eksponentialfunktion f(x) = b ·ax . Det er givet, at f(x+3) = f(x)·1,25 . Bestem a ud fra dette, og beregn så fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2012 af peter lind

Den eksponentielle funktion er af formen y b*ax. I dette tilfælde  er b ligegyldig, da den blot angiver en startværdi, så sæt den til 1 som det nemmeste. Indsæt dernæst  x = 3 sammen med at resultatet så er steget med 25%. Det giver en ligning til betemmelse af a


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.