Matematik

Kuglens ligning

22. november 2012 af hejmeddig4321 (Slettet)

Hej :-)

 

På en legeplads er der placeret en klatre kugle. For at lave en slags rutchebane har man boltet en plade fast til kuglen i punktet P som er vist på figuren i oplægget. Pladen ligger i tangentplanen pi på kuglen. Endvidere er kuglen fastgjort til jorden i punktet O.

Klatrekuglens diameter er 90. Alle mål er opgivet i cm. Som det fremgår af figuren svarer jordoverfladen til xy-planen.


Når kugnle og plade placeres i et koordinatsystem får P og O punkterne:

 P = [0, 33.54, 75];

     O = [0, 0, 0];
 

hvordan viser jeg i et koordinatsystem af kuglen har ligningen: 

 

x^2+y^2+z^2-90z=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

Kuglens ligning:

   (x - x0)2 + (y - y0)2 + (z - z0)2 = r2    , hvor  C(x0,y0,z0) er koordinatsættet til kuglens centrum


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2012 af mathon

hvis centrum er (0,0,45)
       har du
                           (x-0)2 + (y-0)2 + (z-45)2 = 452

                           x2 + y2 + z2 - 90z +452 = 452

                           x2 + y2 + z2 - 90z = 0

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af mette48 (Slettet)

Er det selve tegningen du har svært ved at lave?

Find et fotograri af en kugle og indtegn akserne på den.

Hov du skriver noget om en figur. vis lige denne så kan jeg bedre komme med et forslaf til hjælp

Indtegn punktet P.


Skriv et svar til: Kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.