Matematik

Hvorfor når en logistisk graf aldrig sin grænse?

23. november 2012 af 86mille (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle
Jeg er ved at skrive om logistisk vækst, men jeg er usikker på, hvorfor grafen aldrig vil skære grænsen M el. b/a ? Er der nogen der kan forklare det :-) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

Den logistiske ligning y ' = a • y • (M - y), a, M > 0 har for 0 < y < M den fuldstændige løsning:


                                M               
                  y = -----------------,   c > 0
                        1 + c • e-aMx

For  x → ∞
  gælder:
                         e-aMx → 0

       Dvs.: 
                         y=M/(1+c•e-aMx) → M/(1+0) = M  forr  x → ∞

For  x → - ∞
  gælder:
                         e-aMx → ∞

       Dvs.:
                         y=M/(1+c•e-a•M•x) → M/(1+∞) = 0  for  x → - ∞


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2012 af mathon

du ser af ovenstående
at
                   linjen         y = M            er vandret asymptote


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Et tal opløftet i minus ∞ = 1 / tallet, som jo går mod nul. Tælleren i løsningen går altså mod 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2012 af mathon

#3


Et tal opløftet i minus ∞ = 1 / tallet, som jo går mod nul. Nævneren i løsningen går altså mod 1.

 

                                                        tæller
                jahhh   - de brøker          ---------
                                                       nævner                :-)


Skriv et svar til: Hvorfor når en logistisk graf aldrig sin grænse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.