Matematik

eksponentiel funktion hjælp

23. november 2012 af efehan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har prøvet at løse opgaven og kan ikke rigtig få det til at hænge sammen...

Opgaven lyder:

 

- bestem regneforskriften for en eksponentiel funktion hvis graf går gennem punkterne (-10,18) og (22,3239)

 

forskriften er y=45,1 * 1,09608x

- Med hvor mange procent stiger funktionen pr. enhed?

Da jeg skal finde procent

F-1 = 1,09608 -1 = 0,09608 = 9,6 %

 

Det jeg ikke kan finde finde ud af er dette spørgsmål..

 

Med hvor mange procent vokser funktionen ved en x-tilvækst på 7???

 

Håber i kan hjælpe mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først ændringen pr enhed, dvs for en ændring i x på 1:

[ (f(x+1) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [ (45,1·1,09608x+1 - 45,1·1,09608x)/(45,1·1,09609x) ] · 100%

                                                 = (1,09608 - 1) · 100% = 9,608%

Prøv nu at beregne

[ (f(x+7) - f(x)) / f(x) ] · 100% = (1,096087 - 1) · 100%


Svar #2
23. november 2012 af efehan (Slettet)

Mange mange tak !!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2012 af Krabasken (Slettet)

- Du skal nok lave din regression en gang til . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2012 af Krabasken (Slettet)

De små unøjagtigheder i y-koordinaterne skyldes afrundingen til 5 decimaler i den fundne forskrift . . .

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #5
23. november 2012 af efehan (Slettet)

rigtig mange tak :)

 


Skriv et svar til: eksponentiel funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.