Matematik

Opgave

25. november 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en opgave, hvor der står:

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-5x+4.

Så skulle jeg bestemme tangetnligningen for P(3,f(3)), og den har jeg fået til y=x-5.

Nu skal jeg så gøre rede for, at t også er tangent til grafen for g(x)=-2x^2+13x-23.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af peter lind

Det kan gøres på flere måder: Du kan vise at ligningen g(x) = x-5 har netop en løsning. Du kan løse ligningen g'(x) = 1 og dernæst vise at løsningen giver samme y værdi indsat i g(x) og tangentens ligning.


Svar #2
25. november 2012 af Sinimini (Slettet)

Hvorfor skal g'(x) lige præcis give 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af peter lind

Fordi tangenten har hældningen 1


Svar #4
25. november 2012 af Sinimini (Slettet)

Okay, tak skal du have ;-) Jeg prøver lige ;-)


Svar #5
25. november 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg får g'(x) til at give 9:

g’(x) = 2ax+b=2·(-2)·1+13=9


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2012 af peter lind

Du skulle ikke finde g'(1). Du skulle løse ligningen g'(x) = 1


Svar #7
25. november 2012 af Sinimini (Slettet)

hmm, det ved jeg ikek, hvordan jeg skal gøre. Er der en besteme formel, som jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2012 af peter lind

Du skal finde g'(x), hvilket du har en formel for i #5. Det  skal du så sætte lifg 1. Det er en lineær ligning, som du skal løse.


Svar #9
03. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg er altså ikke helt med. Hvad mener du med lifg 1.?


Brugbart svar (2)

Svar #10
03. december 2012 af peter lind

Du skal løse ligningen g’(x) = 2ax+b= 1


Svar #11
03. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Tak skal du have ;-)


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.