Fysik

varme til lukket system

27. november 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

beregn hvor meget varme, der skal tilføres et lukket system med 1000g vand for at opvarme vandet fra 25 grader til 50 grader ved 1 atm

cp for flydende vand : 75,3j/k*mol ved 1 atm

fik lavet opgaven sådan her:

q=ΔH, cp= (∂H/∂T)p <=> ΔH=Cp*ΔT

her ville jeg så:

75,3J/K*mol * (273,15K+25grader)=22450,7J/mol

22450,7J/mol *(1000g/18,02g/mol)=1245,88kJ

 

men facit:
75,3J/K*mol * 25K=1882,5J/mol

1882,5J/mol *(1000g/18,02g/mol)=104,5kJ

 

mit spørgsmål: hvorfor 25 K ?


 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2012 af hesch (Slettet)

Har jeg misforstået dit spørgsmål ?

ΔT = ( 50Cº - 25Cº ) = 25Cº

ΔT = ( ( 50 + 273,15 )K - ( 25 + 273,15 ) K ) = 25K

Så når du udregner ΔT, kan du regne i Cº eller K som du vil.

Du har vist lavet en fejl her:

75,3J/K*mol * (273,15K+25grader)=22450,7J/mol


Svar #2
27. november 2012 af ansigtet (Slettet)

fint tak


Skriv et svar til: varme til lukket system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.