Matematik

forklar SAMMENHÆNG mellem cosinus, sinus og tangnes ved hjælp af enhedscirkel

28. november 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

 

Jeg skal "forklare sammenhængen mellem cosinus, sinus og tangens". Kan I forklare mig hvad der menes med det og hvordan jeg gør det? Hvad er det for en SAMMENHÆNG der gør sig gældende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af PeterValberg

Prøv at kigge i dette dokument

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2012 af PeterValberg

eller denne video

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

Tak for henvisningerne. Jeg kan se i dokumentet at sammenhængen kan beskrives ved tan v = sin v / cos v. Er det den sammenhæng, som jeg så bør forklare, hvordan gør jeg det? Ved at sige, at tan V kan beskrives som x,y af enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2012 af PeterValberg

Hvis du med x og y af enhedscirklen mener et punkt (x1,y1) på cirklens periferi
så må tan(v) = y1/x1  hvor x1 = cos(v) og y1 = sin(v)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

kan du lige kort forklare mig hvad cirklens periferi er, for så tror jeg måske godt, at jeg kan forstå det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2012 af PeterValberg

Cirklens periferi består af alle de punkter, der opfylder cirklens ligning

Ligning for enhedscirklen er:    x2 + y2 = 1

Cirklens periferi er med andre ord stregen :-)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
28. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

Okay (:
 

men tangnes til vinklen ligger da udenfor cirklens perefiri?


Skriv et svar til: forklar SAMMENHÆNG mellem cosinus, sinus og tangnes ved hjælp af enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.