Matematik

funktioner

29. november 2012 af yasa10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :) 

sidder med følgende opgave og ved ikke helt hvordan jeg skal igang med den 

f(x)=-4/3x^3+x+1 

Bestem x-værdierne til skæringspunkterne mellem grafen for f (ovenstående) og den rette linje med ligningen: y=-x+1

 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af peter lind

  Du skal løse ligningen f(x) = -x+1


Svar #2
29. november 2012 af yasa10 (Slettet)

men jeg har slet ikke nogle punkter, sådan så jeg kan løse den.

men jeg havde i en tidligere opgave fået bestemt koordinterne til de punkter på funktionens graf, hvor tangenten har hældning -8 og så havde jeg fået x til at 3/2, så ku jeg måske bruge den? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2012 af peter lind

Jeg kan ikke se det har noget med din tidligere opgave at gøre Du finde x koordinaten ved at løse ligningen f(x) = -x+1. Derefter kan du sætte  den fundne værdi af x ind i en af funktionerne for at finde y


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.