Fysik

Specifik varmekapactitet - energihandel?

29. november 2012 af SabMo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. 

Jeg skal beregne energihandelen for Clod ved at isolere Clod fra denne ligning

mlod*clod*(delta)tlod + mvand*cvand*(delta)tvand = 0

 

 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal isolere Clod, håber nogle kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: træk alle led, der har noget med vand at gøre over på højre side.

Divider med mlod*delta tlod


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2012 af peter lind

Træk det sidste led over på højre side og divider med mlod*Δtlod


Svar #3
29. november 2012 af SabMo (Slettet)

hej igen :-)

 

Jeg har nu skrevet det op på følgende måde

 

mlod/tlod = 0*mvand*cvand*(delta)tvand

 

 

mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2012 af peter lind

Det ser ikke rigtig ud ? hvor bliver de resterende led af og hvor kommer det 0 på højre side fra ?


Svar #5
29. november 2012 af SabMo (Slettet)

har også set den er forkert, kan ikke finde ud af det.... 

Har prøvet igen og regnet mig frem til 

clod= (mvand*cvand*deltaTvand) + mlod/tlod

 

Håber du kan hjælpe mig med at finde clod, hvis det nu ikke er rigtigt :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. november 2012 af mathon

 

                       mlodclodΔTlod + mvandcvandΔTvand = 0

                       mlodclodΔTlod = mvandcvand(-ΔTvand)

                                   mvandcvand(-ΔTvand)      
                       mlod = -----------------------------
                                            clodΔTlod

                     

 

 


Svar #7
29. november 2012 af SabMo (Slettet)

100000 tak!!! du har reddet min rapport!


Skriv et svar til: Specifik varmekapactitet - energihandel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.