Fysik

ER DETTE RIGTIGT?

29. november 2012 af benjaminlund (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 8: En jernpande

En jernpande har massen m=2.0kg .

a. Hvad er pandens varmekapacitet?

b. Bestem den varme Q, som panden skal tilføres for at hæve temperaturen fra 20 ?C til 200 ?C.

Efter opvarmningen afkøles panden i et vandbad, hvorved den afgiver varmen Q=100kJ

c. Hvad bliver pandens sluttemperatur?


a

2*(specifikke varmekapacitet som er 0,45 for jern). Dette er i kJ

b

Q=C*delta T

 

delta T er 180

C=0,9

løs ligningen for Q

c

kan jeg sætte Q=-100 ind i ovenstående formel, og så regne delta T. Så trække resultatet fra det resultat jeg fik før?

 

på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2012 af peter lind

Nej du skal sætte værdierne for C og ΔT ind i den formel du skriver i første linje efter b


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sørg for at få enhederne korrekt. Specifik varmekapacitet c måles i J/(kg·K) . Varmekapacitet, der er m·c , kommer derfor ud i J/K .


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2012 af LogR (Slettet)

a) Jerns varmekapacitet = 452 J/kg*grader C

b) Jeg formoder du skal finde energien (delta E) og det gøres ved at sige delta T (200-20) * jernets varmekapacitet * massen så det bliver 180*452*2= 162720 J

c) ((100000/2)*4,52)-200 = 26 grader C

Jeg er sgu ikke helt sikker på den sidste med måske kan denne side være til større hjælp http://e-formel.dk/view/Varmeenergi-og-specifik-varmekapacitet


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2012 af LogR (Slettet)

Øhm i forhold til kelvin og celsius så er der i min bog oplyst varmekapaciteter i J/kg*C og ikke i kelvin..


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Celsius- og Kelvin-temperaturerne har samme skala, men forskellige nulpunkter, En temperaturforskel i Celsius er derfor den samme temperaturforskel i Kelvin, og K er en SI enhed.


Skriv et svar til: ER DETTE RIGTIGT?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.