Matematik

Stearinlys - Beregning, Hjælp!(-:

30. november 2012 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen.

Jeg er nået til en opgave, i problemregning, som jeg ikke kan finde ud af.

Jeg håber, nogle af jer kloge mennesker kan finde ud af det, og er villige til at hjælpe mig.

 

Rumfanget af æsken = ("6,8*20,5*22,8" = 3178,32 cm3

Opagven lyder: Hvor mange stearinlys kan der højst ligge inde i æsken?

Og mit spørgesmål er =Hvordan regner man det ud. Hvad skal man skrive som udrening, og selvfølgelig resultat?

 

Målene på et stearinlys = Højde:20 cm, og bredde 2,2 cm)

 

På forhånd Tak! (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2012 af hesch (Slettet)

Du skriver, at lysene har en bredde på 2,2cm. Typisk er stearinlys jo runde, så er der tale om, at lysenes diameter er 2,2cm ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2012 af hesch (Slettet)

Hivis det antages, at lysen måler 2,2 * 2,2 * 20 cm, så vil det givetvis være mest optimalt at pakke lysene, så de peger parallelt med æskens mål, der er 20,5cm. Du har så æskens mål: 6,8 * 22.8 cm, til at pakke lysene med mål 2,2*2,2cm.

På den ene led kan der være 6,8cm / 2,2cm = 3,09 lys. Dette tal skal du runde ned til nærmeste heltal, da man ikke pakker 0,09 lys, så der kan være 3 lys.

På samme måde kan der på den anden led være 22,8cm / 2,2cm = 10,36 lys, rundet ned til 10 lys.

Antal lys er så 3 rækker * 10 søjler = 30 lys


Skriv et svar til: Stearinlys - Beregning, Hjælp!(-:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.