Matematik

beregning af fremskrivningsfaktor og fordoblingskonstant

02. december 2012 af kashnordic (Slettet) - Niveau: C-niveau

f(x)=10*1,07^x og g(x)=114*2,7^x

Men det jeg ikke kan finde ud af er dette spørgsmål

beregn værdierne f(12) og g(3)

 

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

 

              f(12) = 101,0712      og     g(3) = 1142,73


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2012 af mathon

fordoblingskonstant alment

                     f(x) = b•ax       a>1  b>1

                     f(x+X2) = b•ax+X2 = 2f(x)

                     f(x+X2) = b•ax•aX2 = 2f(x)

                     f(x+X2) = f(x)•aX2 = 2f(x)

                                   aX2 = 2

                                   X2•ln(a) = ln(2)


                                   X2 = ln(2) / ln(a)

                                  


Svar #3
02. december 2012 af kashnordic (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: beregning af fremskrivningsfaktor og fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.