Kemi
opløselihed af AgCl i vand
22. september 2005 af
ullu (Slettet)
jeg skal udregne opløselihede af AgCl(s) i vand.
jeg har denne (delta)G^0=(delta)H^0-T(delta)S^0
opgivet er (delta)H^0 for AgCl(s) =-127 og (delta)S^0 for AgCl(s)=96
hvor er mit vand? og hvordan skal det stå i min formel?
jeg har denne (delta)G^0=(delta)H^0-T(delta)S^0
opgivet er (delta)H^0 for AgCl(s) =-127 og (delta)S^0 for AgCl(s)=96
hvor er mit vand? og hvordan skal det stå i min formel?
Svar #1
22. september 2005 af frodo (Slettet)
du vil bestemme opløselighedsproduktet, ikke?
i da fald er det ligevægtskonstanten for denne reaktion, du søger:
AgCl --> Ag+ + Cl-
man kunne godt medtage vand på begge sider af pilen, men det er ikke af interesse, når det står begge steder.
du finder da deltaG* og anvender relationen imellem denne og ligevægtskonstanten K
i da fald er det ligevægtskonstanten for denne reaktion, du søger:
AgCl --> Ag+ + Cl-
man kunne godt medtage vand på begge sider af pilen, men det er ikke af interesse, når det står begge steder.
du finder da deltaG* og anvender relationen imellem denne og ligevægtskonstanten K
Svar #2
22. september 2005 af ullu (Slettet)
det er en opg under termodynamik. jeg har lige regnet enthapier og entropi...det var derfor jeg tvivlede lidt.
Skriv et svar til: opløselihed af AgCl i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
