Matematik

periode for sinus-funktion

04. december 2012 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej min bog skriver en sinus-funktion som: sin(nπx/T) og kalder T for perioden. Det forstår jeg ikke. Har man ikke ω = nπ/T og ω = 2π/t => t = 2π/ω = 2T/n

hvor t er det jeg forstår ved perioden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Perioden T netop den forskel i den uafhængige variable, der giver en forskel på 2π i argumentet til sinusfunktionen.

Her ser der ud til at være en sammenblanding med n og T.


Svar #2
04. december 2012 af aaaa202 (Slettet)

så er det mit t der den rigtige periode eller er T den rigtige periode?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Perioden for funktionen sin(nπx/T) er den forskel Δx i x-værdier, der giver en forskel på 2π i argumentet, dvs

nπΔx/T = 2π ,

så perioden er

Δx = 2T/n

som du har kaldt t.

Men hvis det drejer sig om Fourierrækkeudvikling af en funktion f(x), der er periodisk med perioden T, så refererer T jo til perioden for f(x), ikke for de harmoniske svingninger, som man opløser f(x) i.


Svar #4
04. december 2012 af aaaa202 (Slettet)

ahhhh.. Det hjalp meget. Godt spottet, at jeg lavede fourier-serier ;)


Skriv et svar til: periode for sinus-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.