Kemi

Hjælp til opgave

05. december 2012 af Theguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey kan det godt passe at opg. C giver 85500.00001 sekunder? ( Se vedhæftede)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af KimT.T. (Slettet)

a) Vi har, at der er tale om en 2. ordensreaktion mht. dinitrogenoxid; dvs. at vi får hastighedsudtrykket:
v = k * [N2O]2

b) Halveringstiden for 2. ordensreaktioner er givet ved:
T1/2 = 1/(k * [N2O]0)
Vi isolerer k og beregner denne, idet vi kender den initiale reaktantkoncentration, samt halveringstiden:
k = 1/(T1/2 * [N2O5]0)
k = 1/(4500 s * 0,020 M) = 0,011 s-1*M-1

c) Dvs. at der er 5 % af den oprindelige startkoncentration af dinitrogenoxid tilbage, som giver:
[N2O5] = 0,05 * 0,020 = 0,001 M
Vi beregner tiden, der går for koncentrationen af dinitrogenoxid at komme ned på 0,001 M ud fra ligningen, der beskriver sammenhængen mellem reaktantkoncentrationen og tiden for en 2. ordensreaktion (udledt ved integrering af hastighedsudtrykket for 2. ordensreaktionen), givet ved:
1/[N2O5] = k * t + 1/[N2O5]0
Isolering af t:
t = (1/[N2O5] - 1/[N2O5]0)/k
t = (1/0,001 M - 1/0,020 M)/0,011 s-1*M-1 = 86363 s ≈ 86000 s ≈ 24 timer
Så jeg får næsten samme tal som dig; der har nok været nogle afrundingsforskelle. Husk at opgive facit med korrekt antal betydende cifre (som er 2 i begge beregninger).
 


Svar #2
05. december 2012 af Theguy (Slettet)

Okay tak skal du have :)))

Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.