Matematik

amalienborg slotsplads arealet af en ottekant

05. december 2012 af Rosdam (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg sidder med en mat afl. og sidder lidt fat i en opgave hvor man skal regne arealet af en ottekant ud. 

da jeg er en spade til matematik håber jeg der er nogen der vil hjælpe mig :)

længden af siderne er 50 meter

ps det skal helst være en enkel formel for jeg er lidt en spade til at forstå det :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

Arealet af en ottekant beregnes på følgende måde:

  A = 2s2 • (1+√(2)), hvor s er sidelængden

du kan se den relativt simple udledning her


Svar #2
05. december 2012 af Rosdam (Slettet)

okay mange tak :D


Svar #3
05. december 2012 af Rosdam (Slettet)

så lige for at sikre mig jeg har forstet det rigtigt:

A=2 • 502(1+√(2)) ??? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2012 af Pettson

Jeg kom for sent med svaret, men her er det alligevel:

Forestil dig, at du tegner et retvinklet kvadrat, der lige nøjagtig rummer / omslutter ottekanten. Ottekantens areal er lig med kvadratets areal minus de fire retvinklede, ligebenede trekanter i de fire parvist modstående hjørner.

Du kan finde længden af kateterne i de fire retvinklede, ligebenede trekanter, fordi du kender længden af hypotenusen - brug Pythagoras (a2 + b2 = c2).


Svar #5
05. december 2012 af Rosdam (Slettet)

okay tak :)

 


Skriv et svar til: amalienborg slotsplads arealet af en ottekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.