Matematik

3. grads polynomium med to ubekendte

05. december 2012 af Ballex214 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Det har regnet i en eleves taske og nogle af koefficienterne til polynomiet er ulæslige, derfor indsættes a og b

 

f(x)=ax^3+2x^2-x+b

 

Eleven kan se på en graf at polynomiet går igennem punkter (0,7) og (1,4)

Bestem a og b

 

er fuldstændig lost... håber I vil hjælpe (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af lfdahl (Slettet)

f(0) = b = 7

f(1) = a + 2 -1 + 7 = 4  ⇔ a = -4


Skriv et svar til: 3. grads polynomium med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.