Kemi

Beregning af (OH^-)

07. december 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(H3O^+) = 1,0*10^-3 og det skal jeg dividere med 1*10^-14 M^2... Jeg forstår så ikke hvorfor der står M^2, og hvordan jeg skal få det regnet med ind..
Det skal give 1*10^-11 ..

Håber en kan hjælpe..

God dag!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2012 af mathon

      
       
                                    [OH-] = (10-14 M2) / (1,0·10-3 M) = 10-14+3 M2-1 = 10-11 M

da

   KW = [H3O+] • [OH-] = (10-7 M)2 = 10-14 M2


Skriv et svar til: Beregning af (OH^-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.