Kemi

korresponderende syre base

07. december 2012 af mathise (Slettet)

Hej jeg ved at man finder den korresponderende base til en syre ved at trække en proton fra syren, og at man finder den korresponderende syre til en base ved at ligge en proton til.

 

Men hvad er den korresponderende syre til NaOH ? er der så bare NaOH minus 1 H+ = NaOH-  ?? det virker da meget forkert. 

 

og hvad så med den korresponderende base til C6H10O2 ? er der så C6H9O2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

NaOH minus 1 H+ = NaOH- + H+

jeg er nu ikke sikker


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2012 af mathon

 

       den korresponderende syre til
       basen OH- 
       er
                                                                              HOH = H2O

    
       den korresponderende base til
       hexensyre C5H9COOH
       er

                                                                             C5H9COO-


Skriv et svar til: korresponderende syre base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.