Kemi

alternativ til en TBTU amid dannelse

08. december 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogle her komme med et alternativ til TBTU amid dannelse

 

har vedlagt en TBTU amid dannelse og prøver at finde et alternativ til den

 

Vedhæftet fil: TBTU.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2012 af exutu (Slettet)

Du vil gerne ende med samme produkt eller snakker du om amid syntese generelt?


Svar #2
08. december 2012 af ansigtet (Slettet)

Ende med samme produkt

Svar #3
09. december 2012 af ansigtet (Slettet)

Nej det skal egentlig bare være en amid dannelse

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2012 af exutu (Slettet)

Det handler jo alt sammen om hvilket produkt du gerne vil ende ud med.

 

Bruger du Scmidt reaktionen ender du med R-C(=O)-NH-R', Hvis du starter med ketonen RC(=O)R'. Det er altså en migrationsreaktion. Du indsætter et Nitrogen ved hjælp af et azide over et isocyanate intermediat. Hvis du istedet starter med en Carboxylsyre RCO2H ender du med en primær amine (RNH2).

Ugi reaktionen er en mere kompleks reaktion hvor du først reagerer en keton (R1(C=O)R2) med en amin (R3-NH2) og får dannet iminen (R1-C(=N-R3)-R2). Herefter reagerer du med en carboxylsyre (R4COOH) og en nitril (R5-N-=C). Der sker en intern rearrangemnt og du får: R4C(=O)N(R3)C(R1,R2)C(=O)NHR5. Produktet er ikke helt ulig det du får ud (omend mere komplekst)

I ritter reaktionen danner du en amid ud fra en tertiær alkohol og en nitril.

Der er også en masse andre, men det var et par eksempler


Svar #5
10. december 2012 af ansigtet (Slettet)

men skal bruge noget andet end TBTU, et alternativ


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2012 af exutu (Slettet)

Altså bare noget andet der kan aktivere reaktionen eller hvad?


Svar #7
11. december 2012 af ansigtet (Slettet)

ja


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. december 2012 af exutu (Slettet)

Du kan aktivere den vha. et syrechlorid:

RC(=O)OH  + SOCl2 ---> RC(=O)Cl

Cl er en rigtig god leaving gruppe.

Ellers kan du bruge svovl eller saltsyre (i.e. ikke nukleofil syre) til at aktivere carbonylen.

Du kan også bruge en lewis syre til at aktivere carbonylen


Skriv et svar til: alternativ til en TBTU amid dannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.