Matematik

Rumfang via simpsons formel

09. december 2012 af Shalmen (Slettet)

Beregning af rumfanget for rumlige figurer. I simpsons formel indgår 4 variable. Figurens højde h, bundens areal Gb, arealet af figurens top og tværsnitsareal gennem midten af figuren parallelt med bundfladen. Simpsons formel: V = 1/6h(Gb + 4Gm + Gt)

 

Jeg skal vise at Simpsons formel gælder for prismer og cylindre. Hvordan gøres dette?

 


 


Svar #1
09. december 2012 af Shalmen (Slettet)

Har fundet ud af det!

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2013 af D. (Slettet)

Jeg har fået samme opgave og ved ikke hvordan jeg skal vise det. Kunne du måske forklare det? :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at for prismer og cylindre er Gb = Gm = Gt .


Skriv et svar til: Rumfang via simpsons formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.