Fysik

Brydningsforhold vand?

09. december 2012 af SaraLin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi retter laserstrålen fra en laserpen med bølgelængden 630 nm mod et optisk gitter. Nu flyttes gitteret over i et kar med vand, og 1. ordens strålen danner nu en vinkel på 16,5 °. Beregn gitterkonstanten. Hvor mange linjer pr. mm indeholder gitteret?

sin(u)=n*lambda/d

n = 1
lambda = bølgelængden
d = gitterkonstanten/630 nm
u = spredningsvinklen/16,5 °

Brydningsforholdet for vand er = 1,334

- Hvordan regner jeg ovenstående ud?



Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Brydningsforhold vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.