Matematik

Afledede funktioner

09. december 2012 af mimok (Slettet)

Hvordan forklarer jeg, hvorfor et andengradspolynomium altid har en lineær funktion som afledt funktion.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at differentiere 2.-gradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af uglen8923 (Slettet)

Andengradspolynomiet: ax^2+bx+c

Når du differentierer den vil den se således ud: ax+b, hvilket er forskriften for en lineær funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den afledede funktion ser næsten sådan ud; men det er helt korrekt, at det er en lineær funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

f(x)= ax2+bx+c ⇒ f'(x)=2ax+b


Skriv et svar til: Afledede funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.