Matematik

Bedste IT-værktøj til vektorer i 3D

10. december 2012 af ibroken1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

 

Det har lykkedes mig indtil videre at kunne lave mine matematik opgaver på A-niveau i geogebra. Det gælder især 2D vektorer osv.

Nu er jeg nået videre i forløbet til vektorer i 3D og det kan selvfølgelig ikke laves i geogebra. Jeg vil derfor høre om, hvilke IT-programmer folk vil anbefale som et middel til at beregne vektorer i 3D? Gerne noget, der har en vejledning og som er velegnet til gymnasieniveau, hvor matematik A indgår. Jeg skal gerne kunne konstruere 3D vektorer og beregne arealer af paralellogrammer, afstandsberegninger fra forskellige punkter osv.

Ved udmærket godt, at der nok ikke findes et program, der kan det hele, men noget, der minder om geogebra ville være rart, da der kan løses mange opgaver i geogebra.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af PeterValberg

GeoGebra 5.0 (Beta) kan tegne i 3D (også vektorer)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. december 2012 af ibroken1992 (Slettet)

Beklager det meget sene svar - havde glemt at skrive en stor TAK til dig for hjælpen. Vidste slet ikke, der fandtes en beta udgave af geogebra med 3D.

Jeg har dog et spørgsmål til denne beta udgave som jeg ikke kan løse i min matematik opgave.

1. Hvordan er det at man finder skæringspunktet mellem eksempelvis en plan og en kegle/cirkel (det hele er 3-dimensionelt) ?

2. Hvordan bestemmer man en kugles radius, når man er oplyst ligningen for kuglen og har konstrueret den i 3D i geogebra? 

3. Hvordan bestemmer man rumfanget af en pyramide i 3D i geogebra?

4. tricky spørgsmål: Hvordan kan man bestemme ligningen for en kugle, der har centrum i C, og som har plan B som tangentplan? Forstår godt det med centrum i punkt C, men hvordan laver man delen med tangentplan?

 

Tak på forhånd, hvis der er nogen, der kender blot nogle af svarene til denne gåde for mig. ;)


Skriv et svar til: Bedste IT-værktøj til vektorer i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.