Matematik

SRP HJÆLP HUTIGST MULIGT - TAK!!

10. december 2012 af argu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle hjælpsomme mennesker ude i verden :-)



Jeg skal i min SRP redegør for seperation af de variable, som metode til løsning af differentialligninger.

Som eksempel skal jeg så løse ligningen: y'= 6x^5·√y ,y >0

Jeg har allerede redegjort for metoden, men har derimod problemer med eksemplet.

Er der nogle, der har forstand på seperation af de variable, som vil være så venlig at hjælpe mig med at løse denne? :-)

Gerne med forklaringer.


Håber, nogle er i stand til at hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man separerer de variable, dvs. man samler faktorer med y på venstre side, og faktorer med x på højre side

y' / √y = 6x5 , eller

y-1/2 dy = 6x5 dx

Derefter integrerer man

∫ y-1/2 dy = ∫ 6x5 dx

og beregner så integralerne

2·y1/2 = x6 + k

og til sidst kan man isolere y som funktion af x

y = (1/4)·(x6 + k)2


Svar #2
10. december 2012 af argu (Slettet)

TUSIND TUSIND TUSIND TAK, af hele hjertet :-)


Svar #3
10. december 2012 af argu (Slettet)

Så at y >0, har altså intet med løsningen at gøre? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det sikrer jo, at man ikke dividerer med 0 eller forsøger at tage kvadratrod af et negativt tal.


Svar #5
10. december 2012 af argu (Slettet)

Nåå ja selvfølgelig! Tak, endnu engang.


Skriv et svar til: SRP HJÆLP HUTIGST MULIGT - TAK!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.