Fysik

Energi

14. december 2012 af naasnus (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Er det rigtig det jeg har skrevet nedfor ?

Nyttevirkning er som ændring på energiforbruget så fx apparater bliver  effektivte så mulligt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af hesch (Slettet)

Naaj:  Nyttevirkning er:   nytteeffekt / investeret effekt.

En røremaskine, der ælter dej og forbruger 300W, bruger måske de 200W på at ælte dejen. Herudover opvarmes motorens viklinger og jernkerne grundet ledningstab og jerntab. Sidstnævnte udgør så de resterenede 100W.

Hvis man betragter æltningen som den nytte man vil få ud af maskinen, så er nyttevirkingen 200W / 300W = 0,667 = 66,7%.

Er der koldt i køkkenet, og man derfor betragter den varme køleluft fra maskinen, som værende til nytte ( opvarmning ), så er nyttevirkningen:  ( 200W + 100W ) / 300W = 1 = 100%


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.