Fysik

Energi

15. december 2012 af naasnus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Med hensyn til stoffers opbyggning , er der nogen der ved  hvilke stoffer er der tale om?

 opvarmning og afkøling.

 

Den faglige samtale, som følger efter præsentationen vil tage udgangspunkt i din præsentation og stikordene: Energi, nyttevirkning, energiformer, faseskift, stoffers opbygning.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af mathon

   

                      ...det er en generel beskrivelse og der forventes ikke specifikke stoffer


Svar #2
15. december 2012 af naasnus (Slettet)

vil du gerne give et  eksempel på det ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2012 af mathon

 

    energi = effekt • tid

                   E = P • t

          nyttevirkning
                                     
η = (Eudnyttet / Etilført) • 100%

    energiformer:
                                  kinetisk energi                   
                                  potentiel energi
                                  mekanisk energi
                                  indre energi (varmeenergi)
                                  lysenergi
                                  elektrisk energi
                                  atomenergi
                                 

   faseskift
                       fast   --->   væske   --->   gas

                       specifik smeltevarme            specifik fordampningsvarme

   stoffers opbygning

                                  molekyler  herunder bindingstyper     polære   upolære    elektronegativitet
                                  ioner   (salte: metalioner (positive) og syrerestioner (negative))
                                 

 

                                 


   

 
 


Svar #4
15. december 2012 af naasnus (Slettet)

 

effekten på en elkedel, er det noget man kan aflæse på elkedlen?

kan det passe at effekten på en elkedel kan være 775 w?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2012 af mathon

                   Ja


Svar #6
16. december 2012 af naasnus (Slettet)

hvad er forskellen på faseskift  og faseovergang  og energiomdannels?

Jeg tænker på når der er tale om enrgiomdannelse fx fra kemisk til termisk, er der ikke også tale om faseskift el faseovergang.?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. december 2012 af mathon

 

fx fra kemisk til termisk, er der ikke også tale om faseskift el faseovergang.?

                                          Nej


Svar #8
16. december 2012 af naasnus (Slettet)

faseovergang og faseskift er det det samme ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. december 2012 af mathon

 

      faseskift               er en kvalitativ betegnelse

      faseovergang      er en kvantitativ betegnelse


Svar #10
16. december 2012 af naasnus (Slettet)

Er det rigitg forstået 

hvis is smelter til vand så er der tale om faseskift eller hvad ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. december 2012 af mathon

 

                   hvis is smelter til vand ved 0ºC, er der tale om et faseskift

 


Svar #12
17. december 2012 af naasnus (Slettet)

hvornår er der så  tale om faseovergang ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. december 2012 af mathon

 

                faseovergang     er delvis smeltet is i eget smeltevand ved 0ºC

                faseskiftet er sket, i det øjeblik al isen er smeltet til samme masse smeltevand á 0ºC


Svar #14
17. december 2012 af naasnus (Slettet)

mange tak

ved du hvornårman  skal bruge den ene formel og hvorfor ?

E = mis *L

E =  m * c * delta T

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
17. december 2012 af mathon


Svar #16
17. december 2012 af naasnus (Slettet)

jeg har læst det , men jeg forstår det ikke?

 


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.