Fysik

Halverings tykkelse /tid

17. december 2012 af kurd91 (Slettet)

Hej ! jeg skal til fysik eksamen her på onsdag og står og kigger mine noter igennem! Der er simpelthen noget der ikke giver menning for mig ! 

Jeg skal bevise hhv. halveringstykkelsen og tiden. 

 

Mine formler ser sådan her ud

Halveringstiden ; 

N=N0*(1/2)t/T(1/2)

Kan ikke forstså hvor Ln og K så kommer hen i billeder ,når T(1/2) skal isoleres? har en formel i min bog der lyder

K=LN(1)/T(1/2) 

 

Det samme med halveringstykkelsen. Den fysikbog jeg har, nævner intet om absorptionskofficienten, men har set at andre bruger den , til at finde halveringstykkelsen.  Min formel hedder

I=Io*(1/2)x/x(1/2)

Mens andre bruger formlen 

I=I0*e-u*x

Er der nogen der kan hjælpe mig at nå frem til formlenre? jeg skal bruge det til eksamen. På forhånd tak ! 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2012 af peter lind

Du skal tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2012 af mathon

 

                        I = Io(1/2)x/X½ = Io ((1/2)1/X½)x = Io (e)x = Ioex


Skriv et svar til: Halverings tykkelse /tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.