Matematik

at skaffe rational nævner

17. december 2012 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået til opgave at bevise denne brøk: a = ((6)/(√(5)+1))

forlæng brøken med √(5)-1  og benyt 3. kvadratsætning i nævneren. vis at man får: a=((6)/(√(5)+1))= ((3(√(5)-1))/(2))
Jeg ved ikke hvordan man kommer frem til dette resultat? Er der nogle der kan uddybe omskrivningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af mathon

.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:brøkregning_8.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2012 af hbhans (Slettet)

6/(√(5+1) = 6√(5+1)/((√(5-1)·√(5+1)) = 6√(5+1)/(5-1) = (3/2)√(5-1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2012 af mette48 (Slettet)

a=((6)/(√(5)+1))= ((3(√(5)-1))/(2))

a=((6)/(√(5)+1)) = [6*(√5-1)]/[*(√5+1)(√5-1)] = [6(√5-1)]/[*(√52- 12)] = [6*(√5-1)]/(*4) = 6/4(√5-1)


Skriv et svar til: at skaffe rational nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.