Fysik

Hjælp, det er tricky! Bevarelsen af den mekaniske energi.

17. december 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg foretog et forsøg med en luftpudebane, for at eftervise, at den mekaniske energi er bevaret.

 

Lavede et XY punktdiagram med  Ekinetisk på x-aksen og   Epot på y-aksen.

Jeg har fået følgende ligning for sammenhængen: =-1,0503x+0,6336   r2 =0,999

1) Jeg ved hvad x og y står får, men forstår ikke ved a og b fortæller og hvilken betydning/sammenhæng har det for bevarelsen af den mekaniske energi?

2) Derefter skal jeg finde afvigelsen for den målteværdi, er det a eller er det b jeg skal finde afvigelsen af?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. december 2012 af peter lind

Du har y= =-1,0503x+0,6336 <=> y+1,0503x = +0,6336

Hvis de -1,0503x havde været 1 havde du i stedet fået x+y = 0,6336 altså at x+y er konstant og konstanten er 0,6336

Du skal først og fremmest se på a, som det fremgår af min forklaring fremover


Svar #2
17. december 2012 af Chochang (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Hjælp, det er tricky! Bevarelsen af den mekaniske energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.