Matematik

Rumfang

18. december 2012 af Nødden82 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Godaften alle :-)

Har et spørgsmål.

En kasseformet beholder har kvadratisk bund med sidekant 1,14m. Beholderen rummer 2500 liter. Hvor høj er beholderen?

 

Jeg ved at når bunden er kvadratisk med sidekant på 1,14 m så gælder det nok både bredden og længden.

Volumen er de 2500 L, så i princippet skal jeg vel bare sige:

 

h = 2500/1.14*1,14 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af peter lind

ja bortset fra at du skal passe på med måleenhederne. Længderne er i meter. Rumfanget er ikke i kubikmeter


Svar #2
18. december 2012 af Nødden82 (Slettet)

hvordan skal jeg så sætte enhederne op?


Svar #3
18. december 2012 af Nødden82 (Slettet)

Har jeg ret hvis jeg vover den påstand at 2500 L er 2,5kubikmeter

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.

1m3 = (10dm)3 = 1000dm3 = 1000L .


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.