Matematik

funktion

18. december 2012 af 7421 (Slettet)

hej

jeg vil gerne have hjælp til en opgave om funktion og ligninger

 

en model viser en bestemt type grøskar kugleformede

sammenhængen mellem et græskars vægt og radius kan vises ved funktionen

v(r) = 0,0060 * r2,6657

hvor v(r) er vægten af græskaret (målt i kg) og r er radius (målt i cm)

 

1.

hvordan bestemmes raduis for et græskar der vejer 40 kg, ?

2.

hvordan bestemes den procentvise vægtforøgelse for et græskar, når raduis forøges med 10% , ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af LubDub (Slettet)

Potensudvikling

 v(r) = 0.0060 • r2.6657

 

 1. for v(r) = 40:  0.0060 • r2.6657 = 40        isoler r

 

Generelt: 1 + rv = (1 + rr)a

 2.  radius r stiger med 10%: rr = 0.10

    1 + rv = (1 + 0.10)a                                   a er kendt og find rv


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2012 af mathon

1.

                     40 = 0,0060 * r2,6657

                     (40/0,0060) = r2,6657

                     r = (40/0,0060)1/2,6657


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af mathon

2.
                                            v2/v1 = (r2/r1)2,6657

   når r2 = 1,10•r1

    haves
                      r2/r1 = 1,10

    hvoraf
                                            v2/v1 = 1,102,6657

relativ vægtændrig
                                            (v2 - v1) / v1 = (v2/v1) - 1 = 1,102,6657 - 1

relativ vægtændrig
i procent
                                            ((v2 - v1) / v1 ) • 100% = (1,102,6657 - 1) • 100%
 

                                      


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.