Matematik

funktion,

24. december 2012 af avengers (Slettet)

hej

jeg har et enkelt spørgsmål

 

en funktion f er givet ved

f (x) = x4 - 2x2 + 4

 

hvordan løser jeg f´ (x) = 0

samt hvordan finder jeg monotoniforhold for f , ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2012 af mette48 (Slettet)

f (x) = x4 - 2x2 + 4 kan omskrives til f(z)=z2-2z+4 hvis 0-punkterne findes som ved en 2.gradsligning

 

Brug f(x)=xn ⇒ f'(x)=n*xn-1

sæt x udenfor parentes og brug 0 regelen

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. december 2012 af Martinen (Slettet)

f'(x)=0=4x^3-4x -> 0=x*(4x^2-4) --> x1=0 og x2=0=4x^2-4 --> brug abc formlen

Hvis f′(x) > 0 for alle x i intervallet, så er f voksende i intervallet
Hvis f′(x) < 0 for alle x i intervallet, så er f aftagende i intervallet
Hvis f′(x) = 0 for alle x i intervallet, så er f konstant i intervallet


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. december 2012 af SuneChr

f '(x)           -           0               +              0               -                  0              +

--------------------------|--------------------------|------------------------------|-----------------------→

x                           - 1                              0                                   1


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2012 af mathon

     f '(x) = 0

     f '(x) = 4x3 - 4x = 4x(x2 - 1) = 4x(x + 1)(x - 1) = 0


Skriv et svar til: funktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.