Matematik

Areal af trapez uden højde?

30. december 2012 af Flemming1212 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan finder man arealet af et trapez, når man kun kender sidelængderne?

 

I dette følgende link er det opgave nummer 2 som jeg tænker over: http://www.math.washington.edu/~lee/Courses/444-2010/challenge.pdf

 

Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2012 af SuneChr

Nedfæld den vinkelrette, h,  fra D på |AB|  og h,  fra B på |CD| .

Vi får da

(I)   h2 + (14 - x)2 = 152

(II)  h2 + (10 - x)2 = 132

Så har vi x og h, hvor vi så kun skal bruge h til arealet

Areal = 1/2·h·(|AB| + |CD|)


Svar #2
30. december 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, godt forklaret. Godt nytår til dig!


Skriv et svar til: Areal af trapez uden højde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.